Volley De Jong redt perfect record van PSV, Utrecht voorbij RKC

Monday 07 - 18:45
Zoom

PSV behield nipt haar 100% score, terwijl het energieke Sparta in de slotfase werd gehinderd door de grensrechtersvlag.

De koploper kwam al na 10 minuten op achterstand toen Tobias Lauritsen een mooie pass afrondde die begon in het eigen strafschopgebied van Sparta.

PSV had een gelukstreffer nodig voor de gelijkmaker, toen een schot van Oliver Boscagli knap van richting veranderde via de rug van Arno Verscheuren.

Maar het winnende doelpunt na 36 minuten was niet bepaald fortuinlijk, want Luuk de Jong schoot een voorzet van Boscagli met de buitenkant van zijn rechterschoen binnen.

PSV speelde vrijwel de gehele tweede helft met 10 man nadat Matteo Dams werd weggestuurd vanwege het terugtrekken van Camiel Neghli.

Sparta leek in de zevende minuut van de blessuretijd een punt te pakken toen Mike Eerdhuijzen zich losmaakte en de bal onder Walter Benitez doorgaf, maar de videoscheidsrechter bevestigde dat hij buitenspel stond toen hij de pass ontving.

RKC evenaart record

Utrecht blijft tweede nadat het alle drie de punten pakte in een rommelige ontmoeting met RKC , dat zijn achtste nederlaag op rij leed en daarmee de slechtste start ooit van een Eredivisie-seizoen boekte.

RKC kwam al snel op voorsprong via Denilho Cleonise, maar verloor in de 26e minuut Aaron Meijers vanwege een onhandige overtreding en kreeg in de daaropvolgende 20 minuten drie doelpunten tegen, voordat Richonell Margaret in de slotfase een strafschop scoorde en zo een spannende slotfase inluidde.

Feyenoord volgde de Champions League-overwinning in Girona op met een zege op Twente, waardoor de ploeg nog maar één punt achter de nummer vier staat.

Ayase Ueda kopte een zwevende voorzet van Hugo Bueno binnen, waarna Hwang In-boem een ​​verkeerd ingeschatte uittrap van Lars Unnestall bestrafte door de bal langs de Duitse doelman te schieten. Twente's Sem Steijn scoorde in de 79e minuut zijn zevende van het seizoen.

Weghorst eerst

Wout Weghorst scoorde zijn eerste doelpunt voor Ajax, een kenmerkende kopbal van dichtbij in de 91e minuut, waarmee hij Groningen een punt ontzegde in Amsterdam . De spits had vlak voor het laatste fluitsignaal nog tijd om een ​​derde doelpunt voor Chuba Akpom op te zetten, nadat Jorg Schreuders vroeg in de tweede helft de gelijkmaker had gemaakt voor Groningen.

Heracles ging met een 1-0 voorsprong de rust in tegen Go Ahead Eagles nadat Luka Kulenovic het net vond met een kopbal naar beneden. Maar de Deventer club antwoordde met vier doelpunten in de tweede helft, waaronder late treffers van Victor Edvardsen en Finn Stokkers.

PEC Zwolle had slechts drie minuten nodig om op gang te komen tegen Heerenveen toen Davy van den Berg profiteerde van goed werk van Dylan Mbayo. Dimitris Rallis kopte een precieze pass van Jacob Trenskow weg en maakte zeven minuten later gelijk, maar beide ploegen wisten het net niet meer te vinden.

Een vrije trap van Dominik Janosek voor NAC bracht een einde aan een chagrijnige wedstrijd tegen NEC , die kortstondig werd stilgelegd nadat er vanuit het publiek een muntje werd gegooid, terwijl Willem II met dezelfde score won van Almere City. Daarmee verlengde de club uit Flevoland de reeks van 20 wedstrijden zonder zege in de competitie.