X

Nederland verslaat Roemenië en bereikt de kwartfinales van Euro 2024. Video

Wednesday 03 July 2024 - 23:45
Zoom

Het Nederlands elftal reserveerde zijn plaats in de kwartfinales van het UEFA Euro 2024, ten koste van zijn Roemeense tegenhanger, na de verpletterende overwinning op hen (3-0) in de wedstrijd die hen vandaag, dinsdag, bij elkaar bracht.

De Nederlandse spits Cody Khakpo opende vroeg de score voor de “Windmills”, 20 minuten nadat het startfluit klonk. Terwijl zijn collega Donyiel Malin de andere twee doelpunten scoorde in de 83e en 90e minuut van de wedstrijd die plaatsvond in de Aliaz Arena in München, Duitsland.

Het Nederlandse team staat in de kwartfinales van de 17e editie van UEFA Euro 2024, in afwachting van de winnaar van de confrontatie die de teams van Oostenrijk en Turkije, eveneens later dinsdagavond, in de Red Bull Arena in Leipzig zal samenbrengen.